In zijn adolescente jaren begon trainer Lex Opdam met de beoefening van de krijgskunsten (martial arts) en heeft hij dit direct intuïtief ervaren als een weg in persoonlijke ontwikkeling. Een ontwikkelingsproces dat zich tot vandaag de dag heeft voortgezet en een vertrekpunt is gaan vormen om in aandacht in het hier en nu te komen.

Sinds 1988 geeft Lex les in de martiale kunst en begeleidt hij mensen hierbij om sterker in contact te treden met hun eigen aard en daarmee ieders kernkwaliteiten. Hierbij gebruikt hij als leraar het lichaam als meest directe en eerlijke instrument dat wij als mens ter beschikking hebben en de krijgskunst als middel voor persoonlijke ontwikkeling.

De groepstrainingen in Nijmegen, onder de naam Martial MindFulness (MMF), geeft hij zonder winstkenmerk als positieve bijdrage aan de samenleving. Verder is hij op het gebied van de martial kunsten professioneel trainer voor particulieren alsook organisaties.

Lees voor meer informatie over de persoonlijke visie en benaderingswijze van de martiale kunsten door Lex Opdam het in 2016 gepubliceerde interview in het Amerikaans Magazine 'Masters' met de titel 'Labor of Love'. [1.153 KB]